A Margarin az vajfajta, amelynek fogyasztását azonnal abba kellene hagynod az egészségügyi szakértők szerint, bőr valamint érrendszeri betegségeket okoz


A bőr védelme, és elsősorban az öregedés elleni harc a nők arcápolási rutinjának talán legfontosabb célja, amit tudatos táplálkozással is támogathatunk! Szakértők szerint például van egy olyan alapvető élelmiszer, amire nem is gondolnánk, hogy mennyire káros a bőrnek. Olvass tovább a részletekért!



A vajfajta, amelynek fogyasztását azonnal abba kellene hagynod az egészségügyi szakértők szerint

Bőrgyógyászok, kozmetikusok, sőt, még táplálkozási szakemberek szerint is határozottan öregíti a bőrt a margarin, ezért is érdemes mihamarabb felhagyni a rendszeres fogyasztásával, ugyanis bizonyítottan szárítja a bőrt és növeli a ráncok kialakulásának esélyét, köszönhetően annak, hogy hidrogénezett olajszármazékokból készül. 

Ráadásul a bőrre gyakorolt kártékony hatásai mellett az orvosok, a különféle szív-, és érrendszeri megbetegedésekért is a felelősnek tartják a margarint, így azt javasolják, hogy a szépségápolás mellett egészségügyi okokból kifolyólag is érdemes kerülni ezt az élelmiszert.


A szakembereknek továbbá van még egy erős érvük, ami talán meggyőz téged is arról, hogy száműzd a hűtőszekrényedből a margarinos dobozt, ez pedig a rendkívül magas kalóriatartalma, ami mondani nem sem kell, hogy hosszú távon súlygyarapodást eredményezhet.


Mire is érdemes cserélni a margarint?


Nézzük, mire érdemes cserélni a margarint, és mik azok a tápanyagdús ételek, amiket rendszeresen javasolt fogyasztani. 

Az egyik legegészségesebb növényi olajfajta az extra szűz olíva, valamint az avokadó olaj, ami jótékonyan hat a HDL-koleszterinre, amit úgynevezett "jó" koleszterinként ismerünk. 

A natúr görög joghurt pedig amellett, hogy jótékonyan támogatja a mindennapi zsírbevitelt, még remek fehérjeforrás is, ráadásul akár reggelire, a zabkása mellé, akár uzsonnára friss gyümölcsökkel tökéletes választás, mivel még B-vitamint is tartalmaz.

A tojásról sem szabad megfeledkezni, de bizonyos zsíros halak, mint például a lazac is kiváló alternatíva a zsírbevitel fedezésére. 

Bőrbarát élelmiszernek számítanak még bizonyos olajos magvak is, legfőképp a mandula, de a dió, és a kendermag is a szakértők által javasolt lista élén szerepel, csak úgy, mint a tofu, vagy a goji bogyó. Margarin helyett tehát számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy egészséges és természetes forrásokat keress a szükséges napi zsírbevitel fedezésére, ráadásul a bőröd is örülni fog a választásodnak.


Most pedig íme néhány táplálkozási tévhit, amit ideje végleg elfelejtened!

TÉVHIT: A lehető legkevesebb szénhidrátot ajánlatos fogyasztani.


TÉVHIT: A lehető legkevesebb szénhidrátot ajánlatos fogyasztani.

Attól, hogy valami szénhidrát, még nem feltétlenül káros. 

A quinoa, a banán, az alma, a babfélék és a répa mind viszonylag sok szénhidrátot tartalmaznak, ám a kutatások rendre azt mutatják, hogy aki sokfélét eszik ezekből az ételekből, ráadásul teljes kiőrlésű magvakkal egészíti ki őket, annak karcsúbb a dereka és alacsonyabb a vérnyomása. 

Viszont az igaz, hogy a fehérjében gazdag korpától és csírától megfosztott gabona már nem tartalmaz annyi tápanyagot és kevésbé laktató is. Ezért ajánlatos továbbra is kerülni a finomított szénhidrátokat.










A vajfajta, amelynek fogyasztását azonnal abba kellene hagynod az egészségügyi szakértők szerint (msn.com)